BioRES - Trening konferenciji
Pozivamo Vas da rezervišete svoje mesto na BioRES - Trening konferenciji "Održivi regionalni lanci snabdevanja drvnim gorivima"  koja će biti održana u subotu 26. Novembra 2016. od...
Međunarodna konferencija „SEE ENERGY – Connect and Supply 2016“
Biomasa – veliki potencijal koji Srbija tek treba da iskoristi Korišćenje obnovljivih izvora energije u Srbiji danas je veće nego ranijih godina, ali još puno treba da se radi...
SEE Energy – Connect & Supply 2016
15-16. 11. 2016. Master centar, Hajduk Veljkova 11, Novi Sad, Serbia Dan 1: Utorak 15.11.2016. 09.00 – 10.00 REGISTRACIJA UČESNIKA 10.00 – 10.25 UVODNA REČ: SERBIO,...
REN21 objavio Renewables 2016 Global Status Report
Renewables 2016 Global Status Report možete pogledati i preuzeti u celosti na sledećoj stranici: www.ren21.net/gsr

Statut Nacionalne asocijacije za biomasu “SERBIO”

petak, 05 oktobar 2012 07:38 Pročitano 6897 puta

Nacionalna asocijacija za biomasu (u osnivanju) ima za cilj da okupi pojedince i organizacije aktivne u oblasti bioenergije i da zajedničkim nastupom doprinese afirmaciji bioenergetskog sektora u Srbiji.

Ciljevi SERBIO su da razvije tržište i povoljno poslovno okruženje održivog bioenergetskog sektora u Srbiji i poveća informisanost javnosti o mogućnostima upotrebe biomase.

Za dalji održivi razvoj energetskog sektora u Srbiji ali i lokalnih sredina bogatih biomasom, od izuzetne važnosti bilo osnivanje asocijacije koja bi zastupala interese zainteresovanih pojedinaca i organizacija: od biznis kompanija u sektoru šumarstva i poljoprivrede, proizvodnje, prerade i transporta biomase do akademskih ustanova, naučno-istraživačkih institucija, ekoloških i razvojnih nevladinih organizacija.

Unapređenje pravnog i fiskalnog okvira za poslovanje u vezi biomase jedan je od imperativa SERBIO!

Osnivanje Nacionalne asocijacije za biomasu preporuka je i Akcionog plana za biomasu 2010-2012!

U tom dokumentu navodi se da će (tadašnje) Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku, u saradnji sa Ministarstvom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Ministarstvom poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede podržati inicijativu za osnivanje profesionalne asocijacije za biomasu.

Pokretači incijative za osnivanje Nacionalne asocijacije za biomasu – UG Resurs centar iz Majdanpeka organizovali su tokom 2012.godine brojne sastanke sa državnim insitutucijama, agencijama, ministarstvima, javnim preduzećima, privatnim kompanijama angažovanim na polju biomase, udruženjima građana i privatnim vlasnicima šuma.

Zainteresovanost postoji na svim nivoima a sledeći koraci na polju izgradnje kapaciteta za osnivanje Nacionale asocijacije za biomasu doprineće i formalizaciji ove inicijative i registraciji SERBIO asocijacije.

Prijavite svoje članstvo u SERBIO    

Priredio: 

Kontakt

Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO
Bulevar Mihajla Pupina 6/6, 21 000, Novi Sad, Srbija
Telefon: 021/382 35 33
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

eu zastava
BioRES Project - Sustainable Regional Supply Chains for Woody Bioenergy has received funding from the European Union's Horizon 2020 research innovation programmer under grand agreement No 645994

 

Osnivanje Nacionalne asocijacije za biomasu SERBIO podržala:

NorwegianEmbassyAmbasada Kraljevine Norveške