SEE ENERGY - Connect & Supply II 2020
Nakon ukidanja vanrednog stanja, blagovremeno ćemo Vas obavestiti o novom terminu održavanja konferencije. Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na međunarodnu konferenciju SEE ENERGY -...
Agenda SEE Energy konferencija -  II
SEE Energy – Connect & Supply II22-23.04.2020. HOTEL „SHERATON“, Polgar Andraša br.1, Novi Sad, Srbija Preuzmite agendu klikom ovde.  
BIOMASA – potencijal za rast, 16. i 17. novembar 2017.
Poštovani,  Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO, zajedno sa Skupštinom AP Vojvodine i Skupštinom evropskih regija, organizuje međunarodnu konferenciju...
Biomasa u javnim objektima i sistemima daljinskog grejanja
28. Aprila, u saradnji sa kompanijom „Energy Net“ iz Kaća, Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO održala je radnu konferenciju na temu „Biomasa u javnim objektima i sistemima...
SEE ENERGY - Connect & Supply II 2020
ponedeljak, 02 mart 2020 17:07
Agenda SEE Energy konferencija -  II
ponedeljak, 02 mart 2020 17:12
Biomasa u javnim objektima i sistemima daljinskog grejanja
ponedeljak, 19 jun 2017 08:23

BioRES trening na Tari

četvrtak, 01 decembar 2016 12:55 Pročitano 2285 puta

„Održivi regionalni lanci snabdevanja energentima na bazi biomase“

Nacionalna Asocijacija za biomasu SERBIO je u saradnji sa JP Nacionalni park „Tara“ i Finskim Institutom za prirodne resurse LUKE, u utorak, 22. novembra, održala trening o održivim lancima snabdevanja drvnom biomasom i trgovinskim i logističkim centrima za drvnu biomasu, na čijem pokretanju u Srbiji Asocijacija SERBIO radi u okviru evropskog projekta BioRES.

Trening je predstavljao kombinaciju teoretskog dela sa predavanjima i praktičnog dela sa demonstracijama seče i izvlačenja drvnih sortimenata i biomase.

Trening je otvorio direktor JP Nacionalni Park Tara Dragić Karaklić , dok je Potpredsednik Nacionalne Asocijacije za biomasu SERBIO i menadžer BioRES projekta u Srbiji Vojislav Milijić predstavio BioRES projekat i koncept logističkih i trgovinskih centara za biomasu. Predstavnici NP Tara, Aleksandar Đurić i Branka Mitrović, predstavili su Nacionalni Park Tara, planiranje gazdovanja šumama u Nacionalnom Parku i načine prodaje drveta. Gosti iz Finske, dr. Juha Laitila i dr. Kari Pasanen, predstavili su načine korišćenja drvne biomase u Finskoj, kao i značaj kvaliteta drvnih goriva.

tara suma

Uz stručna objašnjenja Dragana Đurića, polaznicima treninga je na terenu demonstriran i rad u šumi: proces obeležavanja stabala za seču, obaranje stabala, obrada i krojenje stabala, kao i izvlačenje drvnih sortimenata.

Polaznici treninga obišli su i preduzeće Gorštak doo, gde im je Dragan Stanković, rukovodilac prerade drveta u preduzeću, predstavio proizvodnju drvne sečke i peleta.

Priredio: 

Medije

Kontakt

Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO
Bulevar Mihajla Pupina 6/6, 21 000, Novi Sad, Srbija
Telefon: 021/382 35 33
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

eu zastava
BioRES Project - Sustainable Regional Supply Chains for Woody Bioenergy has received funding from the European Union's Horizon 2020 research innovation programmer under grand agreement No 645994

 

Osnivanje Nacionalne asocijacije za biomasu SERBIO podržala:

NorwegianEmbassyAmbasada Kraljevine Norveške