SEE ENERGY - Connect & Supply II 2020
Investiciona stručna konferencija- 01. i 02. oktobar 2020., hotel Sheraton, Novi Sad Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na međunarodnu konferenciju SEE ENERGY - Connect & Supply II...
BIOMASA – potencijal za rast, 16. i 17. novembar 2017.
Poštovani,  Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO, zajedno sa Skupštinom AP Vojvodine i Skupštinom evropskih regija, organizuje međunarodnu konferenciju...
Biomasa u javnim objektima i sistemima daljinskog grejanja
28. Aprila, u saradnji sa kompanijom „Energy Net“ iz Kaća, Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO održala je radnu konferenciju na temu „Biomasa u javnim objektima i sistemima...

Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju Nacionalne asocijacije za biomasu SERBIO!

ponedeljak, 22 oktobar 2012 07:46 Pročitano 4695 puta

Nacionalna asocijacija za biomasu (u osnivanju) ima za cilj da okupi pojedince i organizacije aktivne u oblasti bioenergije i da zajedničkim nastupom doprinese afirmaciji bioenergetskog sektora u Srbiji.

Ciljevi SERBIO su da razvije tržište i povoljno poslovno okruženje održivog bioenergetskog sektora u Srbiji i poveća informisanost javnosti o mogućnostima upotrebe biomase.

Za dalji održivi razvoj energetskog sektora u Srbiji ali i lokalnih sredina bogatih biomasom, od izuzetne važnosti bilo osnivanje asocijacije koja bi zastupala interese zainteresovanih pojedinaca i organizacija: od biznis kompanija u sektoru šumarstva i poljoprivrede, proizvodnje, prerade i transporta biomase do akademskih ustanova, naučno-istraživačkih institucija, ekoloških i razvojnih nevladinih organizacija.

Unapređenje pravnog i fiskalnog okvira za poslovanje u vezi biomase jedan je od imperativa SERBIO!

Osnivanje Nacionalne asocijacije za biomasu preporuka je i Akcionog plana za biomasu 2010-2012!

U tom dokumentu navodi se da će (tadašnje) Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku, u saradnji sa Ministarstvom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Ministarstvom poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede podržati inicijativu za osnivanje profesionalne asocijacije za biomasu.

Pokretači incijative za osnivanje Nacionalne asocijacije za biomasu – UG Resurs centar iz Majdanpeka organizovali su tokom 2012.godine brojne sastanke sa državnim insitutucijama, agencijama, ministarstvima, javnim preduzećima, privatnim kompanijama angažovanim na polju biomase, udruženjima građana i privatnim vlasnicima šuma.

Zainteresovanost postoji na svim nivoima a sledeći koraci na polju izgradnje kapaciteta za osnivanje Nacionale asocijacije za biomasu doprineće i formalizaciji ove inicijative i registraciji SERBIO asocijacije.

Preuzmite radnu verziju Statuta Nacionalne asocijacije za biomasu “SERBIO” i uputite komentare, sugestije i preporuke za unapređenje okvira delovanja na  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Prijavite svoje članstvo u SERBIO   

Priredio: 

Partneri konferencije:

giz

ambero

wba

Institucionalna podrška:

ministarstvopoljoprivredesumarstvaivodoprivrede

ministartsvorudarstvaienergetike

ministarstvozastitezivotnesredine

GENERALNI SPONZOR

energotehnikajuznabacka

SPONZORI

Polytechnik

energynet

urbas

Biogest

LOGISTIČKI PARTNER

info TIM

foragrobio

WRMConsult

MEDIJSKI SPONZORI

energetskiportalsrbije

RTV

BioRES logo

googleplay

biores prospekt

biores prirucnik

grejanje na drva

kriterijumi kvaliteta

Smernice za proizvodnju visokokvalitetnih drvnih goriva

Kontakt

Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO
Bulevar Mihajla Pupina 6/6, 21 000, Novi Sad, Srbija
Telefon: 021/382 35 33
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

eu zastava
BioRES Project - Sustainable Regional Supply Chains for Woody Bioenergy has received funding from the European Union's Horizon 2020 research innovation programmer under grand agreement No 645994

 

Osnivanje Nacionalne asocijacije za biomasu SERBIO podržala:

NorwegianEmbassyAmbasada Kraljevine Norveške