Austrofoma 2015

nedelja, 11 oktobar 2015 17:54

Nadomak Austrijskog gradi─ça Hochficht u mestu Stift Schlägl u Gornjoj Austriji na trome─Ĺi Austrije, Nema─Źke i ─îeške, odr┼żan je sajam šumarstva Austrofoma.

Ovaj sajam odr┼żava se svake ─Źetvrte godine u razli─Źitim mestima u Austriji od 1999. godine. Specifi─Źnost ovog sajma je prezentacija rada mašina na otvorenom – u samoj šumi i uz švedski Elmia wood, francuski Forexpo, nema─Źki KWF i engleski APF predstavlja najve─çu demonstraciju rada mašina u šumarstvu u realnim uslovima. Posebnost Austrofome predstavljaju mašine za rad u brdsko-planinskim uslovima, naro─Źito ┼żi─Źare.

Austrofomu 2015 organizovala je poljoprivredna komora Gornje Austrije. Na ovogodišnjem sajmu više od 140 izlaga─Źa, na stazi od skoro 8 kilometara koje prolaze kroz šume smr─Źe i bukve, predstavilo je svoje proizvode: od razli─Źite priru─Źne opreme koja se koristi za šumarstvo i mašina za se─Źu drveta, preko šumskih traktora i forvardera pa sve do ┼żi─Źara. Sajam je posetilo oko 20,000 posetilaca iz celog sveta.

Poseban deo sajma (Bioenergie dorf) bio je posve─çen mašinama za proizvodnju drvnih goriva - ogrevnog drveta i drvne se─Źke, gde je predstavljeno i nekoliko noviteta.

Velika pa┼żnja na samom sajmu bila je posve─çena bezbednosti na radu, tako je svaki posetilac i izlaga─Ź morao da nosi šlem, a va┼żila je i zabrana unošenja i to─Źenja alkoholnih pi─ça kod svih ugostitelja prisutnih na sajmu.

Slede─ça Austrofoma bi─çe odr┼żana u oktobru 2019-te godine.

Autor: Vojislav Miliji─ç, direktor Foragrobio CC doo/Predsednik Nacionalne Asocijacije za biomasu SERBIO

View the embedded image gallery online at:
https://serbio.rs/item/330-austrofoma-2015#sigProGalleria193df5a9bd

Priredio: 

Specijalizovane stru─Źne usluge, koje pru┼ża Nacionalna asocijacija za biomasu "SERBIO"

Energetska regionalna konferencija SEE ENERGY 2023, 2-3. oktobar, Novi Sad 

 SEEnergy2023 970x250 1

Kontakt

Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO
Vladike ─ćiri─ça 2,  21 000, Novi Sad, Srbija
Telefon: 021/3823 533
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

eu zastava
BioRES Project - Sustainable Regional Supply Chains for Woody Bioenergy has received funding from the European Union's Horizon 2020 research innovation programmer under grand agreement No 645994

 

Osnivanje Nacionalne asocijacije za biomasu SERBIO podr┼żala:

NorwegianEmbassyAmbasada Kraljevine Norveške