Od otpada do profita

subota, 01 septembar 2012 14:26 Pročitano 39468 puta

Demonstracija procesa dobijanja drvne biomase: Kamena Gora 15.09.2012.

Proces  dobijanja drvne biomase od ostataka nakon seče šuma, biće demonstriran 15. septembra na obroncima Kamene Gore u opštini Prijepolje. Organizator ove info sesije je UG Resurs centar iz Majdanpeka koji uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške sprovodi projekat ”Izgradnja kapaciteta za osnivanje Nacionalne asocijacije za biomasu - SERBIO”

Učesnici će biti u prilici da vide različite procese dobijanja drvne biomase - od granja i oblica prečnika do 7cm koje inače ostaje u šumi nakon seče i trenutno se u Srbiji retko koriste kao sirovina, od četina - igličastih listova četinara i drugog otpadnog drveta.

Izvođač demonstracionih procesa je Jela star d.o.o iz Prijepolja, inače zvanični distributer Heizomat mašina i opreme za Srbiju.

Nakon demonstracije ovog procesa planirano je i osnivanje Udruženja šumovlasnika opštine Prijepolje, koje za cilj, između ostalog ima i veće iskorščenje drvne biomase u energetske svrhe.

Domaćini info sesije je Centar za održivi razvoj Kamena Gora.

Priredio: 

Kontakt

Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO
Vladike Ćirića 2,  21 000, Novi Sad, Srbija
Telefon: 021/3823 533
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

eu zastava
BioRES Project - Sustainable Regional Supply Chains for Woody Bioenergy has received funding from the European Union's Horizon 2020 research innovation programmer under grand agreement No 645994

 

Osnivanje Nacionalne asocijacije za biomasu SERBIO podržala:

NorwegianEmbassyAmbasada Kraljevine Norveške