SeeEnergy2024 1

ERSTE banka je bronzani sponzor SEE ENERGY 2023 konferencije

četvrtak, 28 septembar 2023 15:13

erste banka najava sponzora

ERSTE banka je bronzani sponzor SEE ENERGY 2023 konferencije, koja će se održati 2. i 3. oktobra u hotelu "Sheraton", Novi Sad. 

Finansiranje projekta "Krivača"

Kao glavni kreditor i agent, okupivši druge banke kao partnere na projektu, Erste Grupa, nedavno je inicirala i strukturirala transakciju finansiranja prvog komercijalnog projekta obnovljive energije u Srbiji. Krivača je tako prvi vetropark koji će biti izgrađen u Istočnoj Srbiji, 120 kilometara jugoistočno od Beograda, a na osnovu korporativnog PPA ugovora.

Zaključivanje prvog PPA ugovora u Srbiji predstavlja veliku prekretnicu u prelasku naše zemlje na zelenu energiju i označava novo poglavlje u energetskoj tranziciji cele Jugoistočne Evrope.

O korporativnim PPA ugovorima, cenama i dostupnosti kreditnih linija u okviru SEE ENERGY 2023 konferencije će razgovarati Jelena Simić Jarić, direktorka Sektora za velika pravna lica, javni sektor i korporativno finansiranje u Erste Banci, na panelu posvećenom tržištu električne energije.

wind park 1

Jelena Simić Jarić u Erste Banci je 14 godina, tokom kojih je karijeru gradila u različitim segmentima – od malih i srednjih preduzeća do velikih korporativnih klijenata. Trenutno je direktorka Sektora za velika pravna lica, javni sektor i specijalizovana finansiranja, koja se dominantno odnose na finansiranja u oblasti obnovljivih izvora energije, izuzetno važnoj za Erste Grupu i Erste Banku u Srbiji. Pre nego što se posvetila bankarstvu, tokom više od decenije, sticala je iskustvo u realnom sektoru, u korporativnom segmentu.

Drugog dana konferencije, 3. oktobra (Dan toplotnih pumpi), Marko Čubrić, Direktor Direkcije za upravljanje Ekspres ekspoziturama i Poslovnim saradnjama iz Sektora prodaje za stanovništvo, mala preduzeća i preduzetnik, učestvovaće na panelu "Finansiranje i tehnologije toplotnih pumpi". Teme su namenjene stanovništvu, stambenim zajednicama i lokalnim samoupravama. 

Njegov tim, odgovoran za implementaciju GEFF1 i GEFF2 kreditnih linija EBRD-a namenjenih domaćinstvima i stambenim zajednicama, radio je i na edukaciji prodajne mreže, održavanju poslovnih odnosa sa dobavljačima energetski –efikasnih tehnologija i rešenja, kao i saradnji sa relevantnim institucijama.

ERSTE BANKA 

Erste Bank a.d. Novi Sad je najstarija finansijska institucija u zemlji, osnovana 1864. godine kao prva štedionica (Novosadska štedionica). Tokom 2005. godine, Novosadska banka je postala član Erste Grupe, koja je osnovana 1819. godine kao prva štedionica u Austriji. Mrežu Erste Banke u Srbiji danas čine 87 filijala za rad sa stanovništvom, kao i četiri komercijalna centra, u okviru kojih preko 1.300 zaposlenih opslužuje preko 500.000 klijenata.

Njihov fokus je na poslovanju sa stanovništvom, lokalnim zajednicama i malim i srednjim preduzećima. Imaju jaku poziciju na tržištu i u segmentu velikih korporativnih klijenata, a jedan su od lidera i u finansiranju projekata OIE, kao i projekata u oblasti nekretnina. Nastavljaju sa širenjem baze zadovoljnih klijenata i povećavaju tržišno učešće u ključnim segmentima. Insistiraju na brzini i kvalitetu usluga, i na taj način doprinose stabilnom i zdravom rastu klijenata. Sledeći principe svojih osnivača, pružaju podršku da, verujući u svoje ideje i potencijale, donose dobre finansijske odluke – kako za sebe i svoje bližnje, tako i za rast i razvoj svojih poslovnih poduhvata.

Jedan od ključnih stejkholdera

Odgovoran pristup finansiranju suštinski je utkan u poslovanje Erste Banke i strateško opredeljenje da doprinosi održivoj budućnosti za klijente, zaposlene i zajednicu. Prepoznavši klimatske promene kao jedan od najvećih globalnih izazova današnjeg društva, Erste Banka je posvećena finansiranju različitih projekata energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. Tema životne sredine je posebno osetljiva i važna, ona je jedan od ključnih stejkholdera koji „ne može da govori u svoje ime“. Upravo zato je Banka svojom Strategijom društveno odgovornog poslovanja i Načelima zaštite životne sredine davno definisala ne samo svoju stratešku opredeljenost da se kontinuirano bavi pitanjem zaštite životne sredine, već i ambiciozne ciljeve i jasne smernice kako da te ciljeve ostvari. Iako ne spada u velike zagađivače kad je reč o direktnim i indirektnim uticajima poslovanja na životnu sredinu, Erste Banka već godinama unazad prati i meri svoje uticaje u skladu sa svetskim tendencijama, sa ciljem da ih što preciznije identifikuje, ali i iz godine u godinu umanjuje. 

Više informacija o ERSTE aktivnostima i prilikama za saranju možete saznati na samoj SEE ENERGY 2023 konferenciji. 

Više infomracija na sajtu konferencije- https://events-serbio.rs/

Priredio: 

Specijalizovane stručne usluge, koje pruža Nacionalna asocijacija za biomasu "SERBIO"

Energetska regionalna konferencija SEE ENERGY 2023, 2-3. oktobar, Novi Sad 

 SEEnergy2023 970x250 1

Kontakt

Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO
Vladike Ćirića 2,  21 000, Novi Sad, Srbija
Telefon: 021/3823 533
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

eu zastava
BioRES Project - Sustainable Regional Supply Chains for Woody Bioenergy has received funding from the European Union's Horizon 2020 research innovation programmer under grand agreement No 645994

 

Osnivanje Nacionalne asocijacije za biomasu SERBIO podržala:

NorwegianEmbassyAmbasada Kraljevine Norveške