Video prilog i kratak osvrt na završenu SEE ENERGY 2023 konferencijuPotpisan sporazum o sprovođenju projekta „Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji“ vredan 1,5 miliona evra

utorak, 28 jun 2022 09:12

GIZ photo min

Izvor: GIZ

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) potpisali su sporazum o sprovođenju projekta pod nazivom „Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji“ koji je vredan 1,5 miliona evra, saopštio je  GIZ.

Svaki građanin Srbije može postati kupac -proizvođač solarne energije

Cilj projekta je da podstakne razvoj pristupa kupac-proizvođač, odnosno da ljudi koji električnu energiju proizvode za sopstvene potrebe iz solarne energije višak ustupaju na korišćenje drugima.

"Uz investicije, strateška partnerstva, ali i uz učešće građana u procesu energetske tranzicije, Srbija može biti zemlja koja je ne samo energetski bezbednija, već i sa daleko zdravijom životnom sredinom“, izjavila je Mihajlović.

Nemačka organizacija GIZ je partner na ovogodišnjoj regionalnoj konferenciji "Zapadni Balkan u energetskoj tranziciji" koja će se održati 12-13. oktobra u Novom Sadu. Drugi dan konferencije je posvećen solarnoj energiji i na praktičan način uz dodatne radionice predstaviće se uslovi, projektovanje, tehnologije i načini finansiranja za industriju, privredu, poljoprovredu, kao i za domaćinstva. GIZ će na konferenciji dodatno predstaviti projekat zajedno sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike. 

Priredio: 

SEEnergy2023 970x250

Kontakt

Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO
Vladike Ćirića 2,  21 000, Novi Sad, Srbija
Telefon: 021/3823 533
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

eu zastava
BioRES Project - Sustainable Regional Supply Chains for Woody Bioenergy has received funding from the European Union's Horizon 2020 research innovation programmer under grand agreement No 645994

 

Osnivanje Nacionalne asocijacije za biomasu SERBIO podržala:

NorwegianEmbassyAmbasada Kraljevine Norveške